BLOGGER TEMPLATES AND MyYearBook Layouts »

I made this widget at MyFlashFetish.com.

03 April 2012

Harga teh tarik naik macam roket

salam sumer..http://www.emocutez.com

Hari ni aku nak berak citer pasal minuman kegemaran sume orang kat Malaysia ni..yup pasal teh tarik.Sebenar nyer aku tergerak nak survey isu ni sebab aku jumpe 1 video kat youtube yang bincang pasal isu ni...Diorang dok citer pasal inflasi la bla3...aku bukan faham pun..haha



A perfect 'teh tarik' with bubbles

http://www.emocutez.com


Maka beberapa hari ni, aku dok usha la harga teh tarik kat kedai area hostel aku...termasuk la kedai makan biase,kedai mamak dan kafe kolej aku...Aku wat perbandingan untuk tentukan mane paling best..Macam nak pilih beruk awek, kita research betul-betul...haha


http://www.emocutez.com

"Si-D giler..."

Mula-mula aku pergi 3 jenis kedai makan yang sebangsa dengan aku...(I'm not rascist ok!)...aku dapati harga dier dalam lingkungan RM1...kira masih dalam kemampuan student-student 'sengkek' macam aku.Haha

Kemudian aku lepak kedai runcit mamak untuk usha harga gak la..takkan nak usha mamak lak..

Berbekalkan duit dalam dompet sebanyak RM10 (sahaja) aku pun order la...Ok harga dier sama dengan harga kedai sebelum ni..Tapi korang faham la, teh tarik mamak ni memang 'special' beb...sebab ada banyak daki buih..Ini dapat kurangkan suhu mendidih air tu jadi senang la orang yang malas nak tiup cawan (macam aku) untuk minum.

Kafe kat kolej aku pun same jadi secara kesimpulan nyer harga teh tarik masih rasional bagi student...cewah!!...




Berdasarkan soalan kat atas, apa itu teh tarik ori??? Haha...Yang pasti kebanyakan orang kat Malaysia dari yang takde gigi sampai la yang takde gigi sekali lagi tau jawapan tu...Yela aku pun dah takde 2 batang gigi kat depan..


http://www.emocutez.com
"hahaha...."


"Beruk ko jangan gelak aku!.."


http://www.emocutez.com
"ha kan dah kena..."

Pendapat aku la, teh tarik yang ori mesti la yang pahit manis tapi tak manis sangat, banyak buih dan tak panas sangat serta campuran air tu dikacau dengan 'perfect'....Susah nak jumpe tu.

Sebelum ni kat kawasan rumah aku ada kedai minum biase-biase je...aku tengok bukan main sedap lagi dia dok cedok susu dari dalam tin...Kaw-kaw punya banyak...Tu sebab la ramai rakyat Malaysia ni yang kena potong kaki...Hurmm...

Lagi satu, buat pembuat-pembuat teh tarik ni tolong la tarik lebih sikit air tu...Ingat mulut aku ada 'insulator' (penyerap haba) ke leh minum air panas menggelegak....Giler!....Ni istimewa aku tujukan kat kafe kolej aku tu...haha...kalu dier tau mampos aku kena simbah dengan air tahi panas..















1 komen:

Zakia said...

lama tak update??